ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ο-ΚΩΔΙΚΑΣ-ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ-του-Μητρ.-Κλήμεντος

O Κώδικας Αλληλογραφίας του Μητροπολίτου Κλήμεντος

Μετά την έκδοση του «Κώδικα Αλληλογραφίας» του Μητροπολίτου Γρεβενών Κυρίλλου (1874-1888), η οποία έγινε ευμενώς αποδεκτή όχι μόνον από τους εκκλησιαστικούς, αλλά και από τους τοπικούς παράγοντες, τους ασχολούμενους με την Ιστορία της πόλεως και της περιοχής των Γρεβενών, αλλά και από τους χριστιανούς μας γενικά, παραδίδεται στη δημοσιότητα η Αλληλογραφία του Μητροπολίτου Κλήμεντος, ο οποίος διεδέχθη τον Κύριλλο και εποίμανε την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών επί οχτώ χρόνια (1888-1896).

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Τιμή 5,00 €


Ο Κώδικας Αλληλογραφίας του Μητρ. Γρεβ. ΚυρίλλουO Κώδικας Αλληλογραφίας του Μητροπολίτου Κυρίλλου
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
«…η γνώση της Ιστορίας όχι σαν απλή παράθεση γεγονότων αλλ’ ως ερμηνεία των
όσων συνέβησαν κατά το παρελθόν, διδάσκει εκείνους που ασχολούνται μ’ αυτήν. Και
βοηθά στην κατανόηση του παρελθόντος, αλλά και στην οικοδόμηση ενός καλύτερου
μέλλοντος.
Έτσι κατά το παρελθόν, συγγράψαμε και εκδώσαμε την ιστορική μονογραφία «Η
Έκκλησία των Γρεβενών.
Τοπωνυμία – Ιδρυσις – Διατελέσαντες αρχιερείς» τη μελέτη «Η Ιερά Μονή του Οσίου Νικάνορος και το Κειμηλιοφυλάκιον αυτής», καθώς και άλλα σχετικά. Διαπιστώνοντας μάλιστα ότι στα Αρχεία της Ι. Μητροπόλεως φυλάσσονται και διάφοροι νεότεροι Κώδικες με πολύτιμο για την τοπική Ιστορία περιεχόμενο, αποφασίσαμε να καθαρογράψουμε προσωπικά και να φέρουμε στο φως της δημοσιότητος ορισμένα κείμενα, ως συμβολή στη νεότερη Ιστορία του τόπου μας, αρχίζοντας από την Αλληλογραφία του Κυρίλλου (1874-1888) και τα Πρακτικά της Δημογεροντίας και του Πνευματικού Δικαστηρίου Γρεβενών της ίδιας εποχής». (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Τιμή 5,00 €

Το-Αρχείον-της-Ι.-Μονής-Οσ.-Νικάνωρος

 Το Αρχείον της Ιεράς Μονής Οσίου Νικάνορος

Παλλάδιο της πίστεως και ακρόπολη των εθνικών οραματισμών κατά τους χρόνους δουλείας του ελληνικού Γένους, αποτέλεσε η Μονή του Οσίου Νικάνορος, κοινώς Ζάβορδας, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και πέραν αυτής.

Κτήτοράς της ο όσιος Νικάνωρ, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1491 από γονείς ευσεβείς και υψηλής καταγωγής…

Η ανοικοδόμηση έγινε μεταξύ των ετών 1537-1545, μετά την εύρεση, σε παλαιά θεμέλια, εικόνος της Μεταμορφώσεως και αφού ο Νικάνωρ προσέλαβε «τέκτονας επιδεξίους» ανήγειρε τη Μονή «με παρεκκλήσια ωραία, με πύργους στερεούς, με θαυμαστά κελλία, με τραπεζαρίαν εύμορφον, και άλλα αξιέπαινα οικοδομήματα, καθώς και έως της σήμερον φαίνονται, εις τα οποία όλα συνεκοπίαζεν και αυτός και εδούλευε αντάμα με τους τέκτονας εις την κατασκευήν του ιερού Μοναστηρίου διά το συμφέρον των αδελφών».

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Τιμή 5,00 €


%ce%bc%ce%af%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το παρόν βιβλίο αποτελεί επανέκδοση του βιβλίου:

«ΕΡΜΗΝΕΙΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ του ψυχοφελεστάτου και θαυμαστού βιβλίου ονομαζομένου ΠΕΡΙ ΜΙΜΗΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ με Στόχασες πνευματικές και Κατάνυξιν εις κάθε Κεφάλαιον. Νεωστί τυπωθείσαι, μετ’ επιμελείας πλείστης διορθωθείσαι, και εκ της πανουργίας των Ετεροδόξων διασωθείσαι. Δ.Θ. αψο’ . ΕΝΕΤΙΗΣΙΝ 1770. Παρά Δημητρίω Θεοδοσίου του εξ Ιωαννίνων», εκδόσεως Βενετίας.

Περιέχει κείμενα ωφέλιμα που συγκινούν και κατανύγουν την ψυχή και βοηθούν τον πιστό να ακολουθήσει και να μιμηθεί το παράδειγμα του Σωτήρος μας Χριστού.

Τιμή Πώλησης: 5 Ευρώ

 


%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%af%cf%89%ce%bd2ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ

Πρόκειται περί συλλογής και κατατάξεως, κατά χρονολογική σειρά εορτασμού,
σειράς άρθρων που δημοσιεύθηκαν σταδιακά στα περιοδικά «Αλιεύς» Τριπόλεως και
«Όσιος Νικάνωρ» Γρεβενών.
Από τη μελέτη του βίου και της πολιτείας των Αγίων, όπως παρατίθενται στο
παρόν έργο, ο φιλάγιος αναγνώστης έχει πολλά να ωφεληθεί στον καθημερινό του
πνευματικό αγώνα: Να στηριχθεί στην πίστη, να κατανικήσει τη ραθυμία, να ενδυναμωθεί
στην προσευχή, να αυξήσει την αγάπη, να καλλιεργήσει τη φιλανθρωπία, να παρακινηθεί
στη μετάνοια, να απαρνηθεί τα τερπνά του παρόντος κόσμου, να ποθήσει τα ουράνια
αγαθά, να ανακαλύψει την ξεχασμένη αρετή της ελπίδας, να μιμηθεί μ’ ένα λόγο τη βιωτή
των Αγίων μας. Διότι, σε τελευταία ανάλυση, αυτός δεν είναι ο προορισμός μας ως
χριστιανών;
(από την εισαγωγή του βιβλίου)
Τιμή Πώλησης: 5 Ευρώ

%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%8e%ce%bd-%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%82

Ο ΜΕΤΑΝΟΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ

Το παρόν έργο αποβλέπει στη διαπαιδαγώγηση και καθοδήγηση του μετανοούντος, ώστε να προετοιμαστεί με ειλικρίνεια, να εξετάσει ενδελεχώς τη συνείδησή του και να εξομολογηθεί εκ βαθέων τα αμαρτήματά του, με απόφαση να μην ξαναπέσει στα ίδια. Προκειμένου ο συγγραφέας να κινητοποιήσει τους αμελείς χριστιανούς, παρέχει πολλά παραδείγματα από την εκκλησιαστική και θύραθεν Ιστορία, παραθέτει αγιογραφικά χωρία, αναφέρεται στις διακρίσεις των αμαρτημάτων, αποκαλύπτει απόκρυφα ή λησμονημένα πλημμελήματα, παρακινεί τον μετανοούντα σε προσευχή και εξέταση των λογισμών με πόνο καρδίας, περιγράφει με έντονο τρόπο τις επαπειλούμενες τιμωρίες των αμετανοήτων, αλλά και τις αμοιβές των μετανοούντων. Στο τέλος παρατίθεται και ενδεικτικός κατάλογος αμαρτημάτων, με βάση τις Δέκα Εντολές, ώστε να μπορεί ο πιστός «να επιλέξει με κάποια τάξη εκείνα τα σφάλματα που έκανε και να τα εξομολογηθεί με την οφειλόμενη μετάνοια».
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Τιμή Πώλησης: 5 Ευρώ

%ce%bf-%cf%80%ce%bd%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%82                           Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ

                                                                    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Το μυστήριο της μετανοίας και εξομολογήσεως αποτελεί για την Αγία Εκκλησία
του Χριστού βασικότατο μέσο για τη σωτηρία των μελών της και συστατικό στοιχείο του
έργου της, όπως εξαρχής θεσμοθετήθηκε από το θείο Ιδρυτή της και καταξιώθηκε στο
πέρασμα των αιώνων. Το μέγεθος της εξουσίας «του δεσμείν και λύειν» αμαρτίας, που
δόθηκε στους αποστόλους, τους επισκόπους και τους πνευματικούς, αποκαλύπτει και το
μέγεθος της ευθύνης που επωμίζονται.
Το παρόν εγχειρίδιο, που απευθύνεται κυρίως στους πνευματικούς, τους διδάσκει
πώς πρέπει να υπηρετούν το σωτηριώδες μυστήριο της μετανοίας, πώς να δέχονται την
εξομολόγηση των χριστιανών, να διορθώνουν τα σφάλματα και να θεραπεύουν τα πάθη της
ψυχής τους. Τι πιο θεοφιλές θα μπορούσε να φιλοδοξεί κάθε πνευματικός, από τη σωτηρία
εκείνων που καταφεύγουν στο ιερό πετραχήλι του;
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Τιμή Πώλησης: 5 Ευρώ

%ce%bf%cf%81%ce%b8%cf%8c%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%b7-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Στην εποχή μας, μέρος του πληρώματος της Εκκλησίας έχει δυστυχώς ατελή ή συγκεχυμένη γνώση των βασικών αληθειών της ορθοδόξου Πίστεως. Η «Ορθόδοξη Ομολογία», έργο του Πέτρου Μογίλα, Μητροπολίτου Κιέβου, εγκεκριμένο από τους Πατριάρχες της Ανατολής και τυπωμένο το 1667 στο Άμστερνταμ, αποτελούσε την επίσημη -κατά κάποιο τρόπο- Ομολογία (Δογματική) της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Και σήμερα, σε απόδοσή του στη νεοελληνική, αποτελεί ωφέλιμο βοήθημα των χριστιανών προκειμένου να γνωρίσουν την αληθινή Πίστη. Διότι αυτή, βιούμενη ορθόδοξα, οδηγεί στη λύτρωση, κατά τη διαβεβαίωση του Κυρίου μας: Γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς. (Ιω. 8,32)

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τιμή Πώλησης: 5 Ευρώ


%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%b9%cf%8e%ce%bd%ce%b9%ce%b12ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και ΑΙΩΝΙΑ

Συλλογή άρθρων από το περιοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών «Όσιος Νικάνωρ»…

Μετά από σκέψη, ως προς τον τίτλο κάτω από τον οποίο θα εύρισκαν θέση τα άρθρα μας, καταλήξαμε στο «Καθημερινά και αιώνια», θέλοντες να δώσουμε εξ’ αρχής το στίγμα του περιεχομένου του βιβλίου. Τα άρθρα μας προσεγγίζουν και εξετάζουν ως επί το πλείστον θέματα «καθημερινά», τα οποία απασχολούν τους χριστιανούς μας στις βιοτικές τους σχέσεις, και στην πνευματική ζωή. στον αγώνα για υλική επιβίωση και για την καλλιέργεια των αρετών. στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των παθών και για την σωτηρία της ψυχής. στη βίωση του νοήματος των μεγάλων Εορτών και στην υπεράσπιση των δικαίων του Έθνους… Αλλά αυτά τα «καθημερινά» θέματα έχουν και «αιώνια» προοπτική. Γι’ αυτό εξετάζονται και αναπτύσσονται «υπό το πρίσμα της αιωνιότητος».

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Τιμή Πώλησης: 5 Ευρώ


%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%8c%ce%bd-%ce%b7%cf%83%cf%85%cf%87%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%cf%85%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d-%ce%b9%cf%89%ce%ac

ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ»

Η παρούσα έκδοση του 2010 (πρίν την αγιοποίηση του Αγίου Παϊσίου) ανταποκρίνεται στο αίτημα πολλών προσκυνητών και επισκεπτών να γνωρίσουν την ιστορία του Ησυχαστηρίου, τον βίο των Αγίων που το προστατεύουν, καθώς και τη ζωή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Στο βιβλίο προτάσσονται λίγα κατατοπιστικά στοιχεία για την ευρύτερη περιοχή και ακολουθεί σύντομη αναφορά στην μέχρι τώρα πορεία του Ησυχαστηρίου. Στη συνέχεια παρατίθενται αποσπάσματα από ανέκδοτες επιστολές του Αγίου Παϊσίου προς την Αδελφότητα σχετικά με τον Μοναχισμό και ακολουθούν σύντομοι βίοι του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, καθώς και του Αγίου Παϊσίου. Στο τέλος υπάρχει παράρτημα, το οποίο περιλαμβάνει παραπομπές και σχόλια και τον κατάλογο των φωτογραφιών και των εικόνων που περιέχονται στο βιβλίο.

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η ΠΕΡΙΟΧΗ
ΤΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ
ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ
ΑΠΟ ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ
ΣΥΝΤΟΜΟΙ ΒΙΟΙ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΟΥ
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΩΝ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Τιμή Πώλησης: 7 Ευρώ