ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Ανθολόγιο Συμβουλών

Ανθολόγιο Συμβουλών_Αγίου Πορφυρίου

Πνευματική συμβουλευτική για θέματα καθημερινής ζωής από έναν σύγχρονο γέροντα. Το βιβλίο παρουσιάζει με εύχρηστη θεματική ταξινόμηση τις συμβουλές, του επί έξι δεκαετίες πνευματικού ,ιερομονάχου Πορφυρίου, σε πολλούς ανθρώπους που τον επισκέφθηκαν για διάφορα ζητήματα της ζωής τους – άγχος, κατάθλιψη, οικογένεια, παιδιά, αγάπη κά.

Περιεχόμενα  

Πρόλογος 27
Εισαγωγικά 29
Η αγάπη του Χριστού 39
Αγιασμένοι τόποι 66
Αδικία 67
Αμαρτίες – αμαρτωλοί 68
Ανιδιοτέλεια 71
Αντίχριστος 71
Απελπισία – μελαγχολία – στενοχώρια 76
Αρρώστια 84
Αυτοκτονία 117
Βία 122
Γάμος 127
Γεροντολογία 132
Γκρίνια 133
Γραφή Αγία και άλλα βιβλία 135
Δάνειο 142
Διάβολος 143
Διάκριση – Ελευθερία 151
Εκκλησία 162
Εκλογές (βουλευτικές) 165
Ενδυμασία 166
Εξομολόγηση – μετάνοια 169
Έπαινος 180
Επαγγελματικά 182
Εργατικότητα (Κόπος – Κίνηση) 184
Έρωτας 189
Ευαισθησία 193
Ημερολόγιο 195
Θάνατος 196
Θέατρο – Κινηματογράφος – Τηλεόραση 205
Θλίψεις – Στενοχώριες – Άγχος 206
Θυμός 219
Ιατρός 220
Ιερέας 223
Ινδουισμός 228
Καθολικών Πάσχα 229
Κάπνισμα 229
Κατάκριση 231
Κήρυγμα 236
Κοινωνία (θεία) 238
Λατρεία 240
Λογισμοί 246
Μαγνητόφωνο 249
Μασόνος 250
Ματαιοδοξία 251
Μέντιουμ 252
Μετάνοιες 252
Μοναχός – Μοναστήρι 257
Νηστεία 284
Όνειρα 285

Ορθοδοξία 286
Πάθη 287
Πάπας 290
Παιδιά – νέοι 290
Πεθερά 335
Πνευματικός (πατέρας) 337
Προβλήματα διάφορα 351
Προσευχή 357
Ραδιόφωνο 398
Σύζυγοι – Γάμος 398
Συμβουλές διάφορες 414
Ταπείνωση 420
Τυπολατρία 429
Υποχρέωση 430
Φαγητό 431
Φιλομάθεια 432
Φόβος 432
Χαρά – φως 438
Χάρη Θεού 442
Χιλιαστές 443
Χρήμα – Κτήματα 444
Ψαλμωδία 447
Ψυχαναγκασμός 449
Ψυχοπάθεια – Νευρασθένεια 450
Τιμή: 15,00 €

Τί είναι ο Χριστός;Τί είναι ο Χριστός;
Μητροπολίτου Νικοπόλεως Μελετίου
Πίνακας περιεχομένων
01. Εισαγωγή
02. Κεφάλαιο Α΄ Τι μας λέει η επιστήμη
03. Κεφάλαιο B΄ Τι θα ερευνήσωμε
04. Κεφάλαιο Γ΄ Τι είναι ο Χριστός; Τι λέγει ο Ιδιος για
τον εαυτό Του
05. Κεφάλαιο Δ΄ Τι είναι ο Χριστός; Τι έλεγε το τότε
περιβάλλον Του
06. Κεφάλαιο Ε΄ Ανάσταση του Χριστού
07. Κεφάλαιο ΣΤ΄ Η μεταστροφή του Παύλου
08. Κεφάλαιο Ζ΄ Οι προφητείες
09. Κεφάλαιο Η΄ Γιατί σταυρώθηκε ο Χριστός
10. Κεφάλαιο Θ΄ Ο Χριστός στην λογοτεχνία
11. Κεφάλαιο Ι΄ Πίστη και ελευθερία
12. Αντί επιλόγου
13. Παράρτημα: Μιά μαρτυρία Πως εγνώρισα τον
Χριστό
Τιμή: 11,00 €

Μεγάλη Σαρακοστή ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Στην αρχαία Εκκλησία ο βασικός σκοπός της Σαρακοστής ήταν να προετοιμαστούν οι «Κατηχούμενοι» για το Βάπτισμα που εκείνο τον καιρό γινόταν στη διάρκεια της αναστάσιμης Θ. Λειτουργίας. Αλλά ακόμα και σήμερα που η Εκκλησία δε βαφτίζει πια σε μεγάλη ηλικία και ο θεσμός της κατήχησης δεν υπάρχει πια, το βασικό νόημα της Σαρακοστής παραμένει το ίδιο. Γιατί, αν και είμαστε βαφτισμένοι, εκείνο που συνεχώς χάνουμε και προδίνουμε είναι ακριβώς αυτό που λάβαμε στο Βάπτισμα. Έτσι το Πάσχα για μας είναι η επιστροφή στο Βάπτισμά μας και επομένως η Σαρακοστή η προετοιμασία μας γι’ αυτήν την επιστροφή· η αργή αλλά επίμονη προσπάθεια να πραγματοποιήσουμε τελικά τη δική μας «διάβαση», το «Πάσχα» μας στη νέα εν Χριστώ ζωή… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τιμή: 11,00 €


Layout 1

Η ενοχή της χαράς

Πηγή της ψευδούς θρησκείας είναι η ανικανότητα να χαρείς, ή μάλλον η άρνηση της χαράς, ενώ η χαρά, δίχως αμφιβολία,αποτελεί καρπό της παρουσίας του Θεού. Έξω από τη χαρά όλα γίνονται δαιμονικά, μια βαθύτερη διαστροφή κάθε θρησκευτικής εμπειρίας. Μια θρησκεία φόβου. Θρησκεία της ψευτοταπείνωσης. Θρησκεία της ενοχής: τα πάντα είναι πειρασμοί και παγίδες.

Οι «θρησκευόμενοι» άνθρωποι, κατά κάποιο τρόπο, βλέπουν τη χαρά με υποψία. Ένα αίσθημα ενοχής ή ηθικότητας δεν μας απελευθερώνει από τον κόσμο και τους πειρασμούς του. Η χαρά είναι το θεμέλιο της ελευθερίας, όπου καλούμαστε να σταθούμε.
Πού, πώς και πότε διαστρεβλώθηκε και αμβλύνθηκε αυτή η ατμόσφαιρα του Χριστιανισμού; ―ή μάλλον, πού, πώς και πότε οι Χριστιανοί άρχισαν να κωφεύουν στη χαρά; Πού, πώς και πότε η Εκκλησία, αντί ν’ απελευθερώνει τους βασανισμένους ανθρώπους, άρχισε να τους εκφοβίζει και να τους τρομοκρατεί με σαδιστικό τρόπο;

Τιμή: 12,00 €


 

Layout 1Κάθε τέλος μια αρχή

Εγώ θα σ’ το πω απλά και ανθρώπινα, στο δικό μου πνευματικό επίπεδο που είναι χαμηλό και γήινο, γιατί κουράστηκα από τις υψηλές αναλύσεις. Μην περιμένεις η ζωή να σε ρωτήσει εάν και πόσο αντέχεις. Δεν θα συμβεί ποτέ. Μην περιμένεις να βρεθούν οι τέλειες συνθήκες για να πεις «θα ζήσω». Ζήσε σήμερα. Μην περιμένεις να βρεις τον τέλειο πατέρα ή μάνα για να μην έχεις τραύματα. Μην περιμένεις να βρεις τον τέλειο σύζυγο, γιατί απλά δεν θα τον βρεις ποτέ. Μην περιμένεις να κάνεις τα τέλεια παιδιά, γιατί απλά δεν υπάρχουν. Μην περιμένεις να συναντήσεις τους τέλειους φίλους, γιατί ούτε εσύ είσαι. Μην περιμένεις να δουλέψεις στην ιδανική δουλειά, γιατί απλά θα μείνεις άνεργος. Μην περιμένεις να δεις τον Θεό ως ένα «ον» που κατεβαίνει από τους ουρανούς σε μορφή χολιγουντιανής ταινίας. Απλά δεν θα συμβεί ποτέ και θα χάσεις την ευκαιρία να Τον συναντήσεις στην καθημερινότητά σου. Μην περιμένεις να έχεις την τέλεια παρέα για να πας ένα περίπατο. Ξεκίνα έστω και μόνος. Στην διαδρομή, θα συναντήσεις συνοδοιπόρους.
Τιμή: 10,00 €

%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf

Δυό Στάλες Κουράγιο

Το βιβλίο δεν αποτελεί συλλογή άρθρων ή έτοιμων συνταγών για να ξεπεράσει κάποιος τις δυσκολίες που συναντά με τη γυναίκα του ή τα παιδιά του. Ο συγγραφέας καταθέτει ουσιαστικά, με άμεσο και βιωματικό τρόπο, την εμπειρία της προσωπικής του διαδρομής, τα παθήματα και τα μαθήματά του, τις ελπίδες που διαψεύστηκαν και τις απρόσμενες ευκαιρίες που του δόθηκαν, χτίζοντας τη συζυγική και τη γονεϊκή του σχέση. Με μια πρώτη ματιά, καταθέτει την αποτυχία του!! Κατά βάθος όμως ευγνωμονεί τη ζωή, που ξέρει πάντα να δίνει λύσεις, ακόμη κι όταν οι άνθρωποι, με τις φαντασιώσεις τους και τα αλαζονικά τους σχέδια, τής κλείνουν τον δρόμο. Το βιβλίο μπορεί να θεωρηθεί παιδαγωγικό, ίσως και ψυχολογικό. Ουσιαστικά όμως είναι ένα βιβλίο μιας περιπέτειας προσωπικής, αλλά και πανανθρώπινης. Μιας περιπέτειας ωρίμανσης μέσα από λάθη και αποτυχίες, μιας περιπέτειας όμως που δεν σταμάτησε, γιατί την κρίσιμη στιγμή κάτι βρισκόταν για να ξαναδώσει την πρώτη εκείνη δίψα για ζωή, αλλά και το κουράγιο να αντέξει κανείς τις δυσκολίες και να κρατήσει ζωντανό το όνειρο για ανθρώπινες σχέσεις γεμάτες χαρά, ωριμότητα και βαθιά, πολλή βαθιά ευγνωμοσύνη…
Τιμή: 10,00 €

Layout 1Η επίσκεψη στο πατάρι

Μια περιπέτεια από τα νιάτα του Αγίου Νεκταρίου στην Κωνσταντινούπολη (6-11 ετών). O μικρός Αναστάσης Κεφαλάς αφήνει την πατρίδα του και φεύγει μετανάστης για την Πόλη. Τα πράγματα δεν έρχονται όμως όπως τα λογαριάζει. Οι δοκιμασίες δεν θα αργήσουν να τον φέρουν στην πιο κρίσιμη στιγμή της μέχρι τότε ζωής του… Ώσπου εκείνο το ξημέρωμα, θα δεχτεί μιαν αναπάντεχη επίσκεψη στο πατάρι, όπου ζει! Μια πραγματική περιπέτεια, απόσπασμα από τη ζωή του μικρού Αναστάση Κεφαλά, πολλά χρόνια πριν γίνει ο μεγάλος Άγιος Νεκτάριος! Μια πρωτότυπη έκδοση με υπέροχη εικογράφηση που θα αγαπήσουν οι μικροί μας φίλοι.

Τιμή: 8,00 €


%ce%b5%cf%86%ce%b7%ce%b2%ce%b5%ce%b9%ce%b1ΕΦΗΒΕΙΑ

Το βιβλίο αυτό είναι μόνο μια μικρή προσπάθεια, ένα χέρι βοήθειας και συμπαράστασης στα νέα παιδιά, που ανοίγονται στη ζωή, γραμμένο με ατέλειες, αλλά με πολύ πόνο και αγάπη.

Είναι ένα βιβλίο γραμμένο για σας, αγόρια και κορίτσια, και ελπίζω να σας βοηθήσει να περάσετε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής σας με περισσότερη επίγνωση και όσο γίνεται πιο ανώδυνα.

Είναι αλήθεια πως οι μεγάλοι μιλούν για την εφηβεία, αλλά πολύ σπάνια σας μιλούν για τις ιδιαιτερότητες, τα προβλήματα, τις δυσκολίες αυτής της ηλικίας.

Γνωρίζοντας κανείς έστω θεωρητικά και στοιχειωδώς τις δυσκολίες, είναι σίγουρο πως θα τις αντιμετωπίσει καλύτερα και δεν θα πέσει απ’ τα σύννεφα.

Τιμή: 17,00 €


ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

ΓΑΝΩΤΗΣ Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Παρουσίαση

.%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%b1..Ασφαλώς υπάρχει μία τραγωδία στη σχέση μας με τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας δεν χόρτασαν την αγκαλιά – ανάπαυση των γονιών τους. Είναι ανανούριστα, ακανάκευτα, αχάιδευτα, αφώτιστα. Αναπνέουν όχι τον αέρα της αθωότητας, όπως τους ταιριάζει, αλλά τον μολυσμένο αέρα της κακίας και της αισχρότητας. Δε βλέπουν ειρηνικά πρόσωπα με ήρεμα καλοσυνάτα μάτια, αλλά νευριασμένους ή ξετσιπωμένους γονείς, που βλέπουν τα παιδιά τους χωρίς να τα κοιτάζουν.
Πόσα δάκρυα μετάνοιας αρκούν γι’ αυτά τα εγκλήματα που κάνουμε στα παιδιά μας εμείς οι γονείς τους…
Μπορούμε άραγε να κοιμόμαστε ήσυχοι όταν έχουμε πλέον διαπιστώσει δραματικά το ότι τα παιδιά μας δεν ονειρεύονται, δεν προσεύχονται, δεν κλαίνε, δεν αγαπιούνται, δεν πιστεύουν σε τίποτα πραγματικό; Τελικά δεν μας αγαπούνε;

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Αντί προλόγου 
Ελάτε να κάνετε οικογένειες!
 
Οι εχθροί του ζευγαριού
 
Η σύγχρονη οικογένεια δεν φέρνει ευτυχία
Γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια;
Εσείς πώς δεν χωρίσατε ακόμα;
Η οικογένεια – επαναστάτης, κόντρα στην κρίση!
Το μαρτύριο της μονογονεϊκής οικογένειας
Η Ελληνίδα μάνα πάντα και σήμερα
 
Έρωτας – Οικογένεια
Η επιτυχία και η αποτυχία του έρωτα
Τι χρωστάμε στα παιδιά μας;
Το ταλαιπωρημένο, αδικημένο και προδομένο παιδί
Έτσι θα ζήσετε, παιδιά μου;
Έχουμε χάσει τα παιδιά μας…
Υποθήκη
 
Οι νέοι μας σε εμπόλεμη κατάσταση
«Ίνα τι περίλυπος ει, η ψυχή μου και Ίνα τι συνταράσσεις με;»
Το δράμα της Ελλάδας μας…
Ποιος φοβάται την αποτυχία;
Έργο του δασκάλου, να κρατήσει το έθνος ζωντανό!
 
Η κλώσσα και η καμπάνα
 
Γιατί ο κόσμος δεν ευτυχεί;
 
Κρίσιμα επίκαιρη η μετάνοια
Επίμετρο

Τιμή: 10,00 €


 

 

%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%83-%ce%bf-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%81%cf%84%cf%85%cf%82-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7

ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ Ο ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (1877-1911)

Το βιβλίο αυτό είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στην ανεπανάληπτη ηρωική μορφή του Αιμιλιανού, η οποία επισφραγίζει με τη θυσία της τον εκτενέστατο κατάλογο των κληρικών, παντός βαθμού, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες, τους αγώνες και τη ζωή τους για να διατηρηθεί η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός ζωντανός, σε περίοδο ιδιαίτερα χαλεπή, και να αναγεννηθεί εκ νέου, όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου.                                                                                                                                                                     (από την εισαγωγή του βιβλίου)

ΤΙΜΗ: 10,00 €