Προς τον απερχόμενο Πρωτοσύγκελλο Ι.Μητροπόλεως Γρεβενών κ.Σεραφείμ Ζιώγκα. Εγκάρδια ευχαριστία συνεργασίας και εποικοδομητικής εκκλησιαστικής φιλίας.

Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από τον ερχομό σας στα ακριτικά Γρεβενά σεβαστέ Πατέρα μου ως συνοδοιπόρος του εκλεκτού Μητροπολίτου μας κ.κ. Δαβίδ. Ήρθατε και αναλάβατε γρήγορα τα καθήκοντά σας ως Πρωτοσύγκελλος, έχοντας μεγάλη εμπειρία από ενορίες της Θεσσαλονίκης στις οποίες εργαστήκατε, ως Προϊστάμενος, επί σειρά ετών με μεγάλη αφοσίωση και φροντίδα για το χριστεπώνυμο πλήρωμα που σας εμπιστεύθηκε ο Άγιος Θεός.

Στην πόλη των Γρεβενών δώσατε τον καλύτερο εαυτό σας, τόσο ως Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελίστριας, όσο και ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων σας μας εμπνεύσατε την πατρική αγάπη, το ενδιαφέρον για τα προβλήματα του καθενός μας, την πραγματική ποιμαντική φροντίδα και μέριμνα για κάθε άνθρωπο στα Γρεβενά όσο και την συνεργασία, την άψογη συνεννόηση και καλύτερη διευθέτηση των εκκλησιαστικών γραμματειακών αναγκών της Μητροπόλεώς μας κατά τρόπο μοναδικό και άψογα εκτελεστικό. Οι προτάσεις σας στην λύση των εκάστοτε προβλημάτων υπήρξαν φωτισμένες και αποτελεσματικές. Ο σεβασμός και η αναγνώριση του «άλλου» ως «αδερφού» βρήκαν εφαρμογή στο σεβαστό πρόσωπό σας. Οι συμβουλές σας και η καθοδήγηση των κληρικών όσο και του πληρώματος της τοπικής εκκλησίας των Γρεβενών υπήρξαν καθοριστικές για την βελτίωση και συμμόρφωση της ζωής μας με το άγιο θέλημα του Θεού.

Το σπουδαιότερο που έχω να θυμάμαι είναι το αμέριστο ενδιαφέρον, αγάπη και συμπαράσταση που μου εκφράσατε για την οικογενειακή μου κατάσταση. Με συμπαρασταθήκατε ως μοναδικός φίλος και αδερφός επί σειρά ετών δίνοντάς μου κουράγιο και δύναμη για να πορευτώ όσο το δυνατό καλύτερα και με λιγότερο πόνο στα δοκιμαζόμενα προβλήματα και αντιξοότητες που με συνάντησαν.

Η απόφασή σας να αποχωρίσετε από το θεάρεστο έργο που σας εμπιστεύθηκε ο άγιος Ποιμένας μας, αφήνει ένα μεγάλο κενό μέσα στην καρδιά μας αλλά και στην κοινωνία των Γρεβενών. Να είστε σίγουρος ότι τόσο σε εμένα, όσο και στους υπόλοιπους κληρικούς και λαϊκούς των Γρεβενών αφήνετε μία λαμπρά παρακαταθήκη ποιμαντικής φροντίδας, ανθρωπιάς και αγάπης ανεξίτηλης στο πέρασμα του χρόνου. Εύχομαι ο άγιος Θεός να σας δίνει υγεία, δύναμη και ευλογία για τα «συντάξιμα» χρόνια της υπόλοιπης ζωής σας, τα οποία να είναι θεάρεστα, ειρηνικά και γεμάτα ευλογία.

Ο Αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Γρεβενών

Πρωτοπρεσβύτερος

Ευστάθιος Στέφος

Κοινοποίηση:
Write a comment:

Your email address will not be published.

Ακολουθήστε μας: