«Πρώτα ο Χριστός θα σας ελευθερώσει… αρκεί να τον υποδεχτείτε τώρα που θα γεννηθεί…». Με αυτά τα λόγια και μέσα σε εορταστική αλλά και συγκινητική ατμόσφαιρα ευχήθηκε ευλογημένα Χριστούγεννα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ στους κρατουμένους των Φυλακών Γρεβενών, στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε. Αφορμή της επίσκεψης αποτέλεσε η εορτή του Αγίου Ελευθερίου, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός των Φυλακών.

Μέσα σε αυτόν γίνονται και οι εβδομαδιαίες κατηχητικές συναντήσεις με περίπου 100 φυλακισμένους να προσέρχονται σε αυτές. Μάλιστα και φέτος η Μητρόπολη Γρεβενών φρόντισε να διανείμει στους συγκεκριμένους κρατουμένους ως δώρο Χριστουγέννων ένα μικρό δέμα. Αυτό συμπεριελάμβανε απλά, καθημερινά αναγκαία προϊόντα που για πολλούς από εμάς είναι ελάχιστα χρήσιμα αλλά για τον φυλακισμένο άκρως απαραίτητα, όπως μία τηλεκάρτα ή ένα σαμπουάν. Το ελάχιστο αυτό δώρο ήταν μικρό, αλλά ήταν καρδιακό και παρηγορητικό, δείχνοντας πως ο Χριστός δεν λησμονεί κανέναν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα δώρα αυτά συγκεντρώθηκαν από την αγάπη και ευαισθησία απλών ανθρώπων, που συμμετέχουν στην αγωνία της τοπικής Εκκλησίας για τους ελάχιστους εν φυλακή αδελφούς μας, και τους οποίους ευχόμαστε ο Θεός να αντιδωρίζει με ευλογίες τα σπιτικά τους.

Κοινοποίηση:
Write a comment:

Your email address will not be published.

Ακολουθήστε μας: