ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εὐαγγελιστρίας 22     –       511 00 Γρεβενά,

τηλ. 2462022404,                              Φαξ 2462083717

Ἀριθμ. Πρωτ.:144                                                Ἐν Γρεβενοῖς τῇ 11.3.2020

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

O Μητροπολίτης Γρεβενών ΔΑΒΙΔ

πρός τόν Ιερό κλήρο καί τόν φιλόχριστο λαό

τής Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών.

 

Αγαπητοί πατέρες και ευλογημένοι Χριστιανοί,

Η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, γνωρίζοντας τις  δυσκολίες και τις δοκιμασίες, που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, εξαιτίας και της εμφάνισης του κορονοϊού και ανταποκρινόμενη στις αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας για το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων και την αναστολή διαφόρων δραστηριοτήτων, καθώς και την υπόμνηση ιδιαιτέρως αυστηρών συστάσεων για την υγιεινή των πολιτών και συνανθρώπων μας, κατόπιν και της υπ. αριθμ. 3013 Συνοδικής Εγκυκλίου της Εκκλησίας της Ελλάδας και του 1292/508 – 11.3.2019 Εγκυκλίου Σημειώματος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αποφασίζει μέσα στα όρια της τοπικής Εκκλησίας, την λήψη συγκεκριμένων μέτρων τα οποία θεωρούμε απολύτως απαραίτητα προκειμένου να συμβάλουμε στην προσπάθεια όλων.

Ειδικότερα:

Μέχρι την 31η Μαρτίου 2020 αναστέλλονται όλες οι δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών. Πιο συγκεκριμένα αναστέλλονται:

  • Οι δράσεις του Κέντρου Νεότητας (Κατηχητικές ομάδες, Σχολή Γονέων, εργαστήρια Ρομποτικής, Σκακιού και τα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας κ.ο.κ.).
  • Οι κατηχητικές συνάξεις στα χωριά της Επαρχίας μας.
  • Ενοριακές εορτές κατηχητικών για την 25η Μαρτίου.
  • Οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί και οι αντίστοιχες ομιλίες τις Κυριακές.

Αναστέλλεται, επίσης, το υπάρχον πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών που αφορά στην περίοδο αυτή. Θα ανακοινώνεται ξεχωριστό εβδομαδιαίο πρόγραμμα ακολουθιών.

Για οποιαδήποτε αλλαγή, θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση και για κάθε ιδιαίτερη εξαίρεση και διαφορετική περίπτωση απαιτείται άμεση συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών και σχετική άδεια.

Τα προγράμματα των Ιερών Ναών αναπροσαρμόζονται, κατόπιν εγκυκλίου οδηγίας προς τους Εφημερίους των ενοριών μας, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους ενορίτες τους για τις όποιες σχετικές αλλαγές.

 Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης παρακαλούνται θερμά να αποφεύγουν την συμμετοχή τους στις ακολουθίες προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους οικείους τους αλλά και όλη την κοινότητα. “Οι υγιείς προσεύχονται για τους ασθε­νείς από τον ναό και οι ασθενείς για τους υγιείς και τον εαυτό τους από το σπίτι”.

Σεβόμενοι απόλυτα και συμπλέοντες με την αρχαία σώζουσα παράδοση της Εκκλησίας μας, με σταθερή πίστη, αγάπη και εμπιστοσύνη στον Θεό και Πατέρα μας και με αγάπη σε όλους τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα δε στις ευπαθείς ομάδες, προσευχόμαστε στον Κύριο μας όπως, “ο των χειμαζομένων λιμήν”, να φωτίσει όλους μας να αγωνιστούμε μαζί για το ξεπέρασμα κάθε θλίψης και δοκιμασίας.

Μέ πατρικές ευχές καί ευλογίες

Ο Επίσκοπος καί Πνευματικός Πατέρας σας

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΑΒΙΔ

 

Κοινοποίηση:
Write a comment:

Your email address will not be published.

Ακολουθήστε μας: