Με λαμπρότητα γιορτάστηκε για ακόμη μία χρονιά στα Γρεβενά η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και η γιορτή της Φωτοφόρου Σκέπης της Παναγίας μας.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και με τη συμμετοχή όλων των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο στη μνήμη του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και ακολούθησε Δοξολογία για την Εθνική Εορτή με την παρουσία των σημαιοφόρων όλων των σχολικών μονάδων των Γρεβενών. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε μετά το πέρας της Δοξολογίας η εκπαιδευτικός κα. Λουκία Καραχάλιου.

Στη συνέχεια κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος στον πόλεμο του ‘40 και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε στον κεντρικό δρόμο της πόλεως των Γρεβενών, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση η οποία φέτος είχε κάτι το ξεχωριστό, καθώς την πλαισίωνε μουσικά η φιλαρμονική Γαστουρίου Κέρκυρας προσδίδοντας ένα ξεχωριστό πανηγυρικό κλίμα.

Όπως πλέον έχει γίνει θεσμός, στην παρέλαση συμμετείχαν και τα παιδιά των κατηχητικών ομάδων της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών τα οποία τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή» ενθουσίασαν τον κόσμο και πήραν το αβίαστο χειροκρότημά του.

Ακολουθήστε μας: