Εὐαγγελίζου γῆ χαρὰν μεγάλην, αἰνεῖτε οὐρανοὶ Θεοῦ τὴν δόξαν.

Με ξεχωριστή λαμπρότητα, ιερά κατάνυξη και με την συμμετοχή πλήθους πιστών, ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός της μεγάλης Δεσποτικής και Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μητροπόλεως Γρεβενών. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με την συμμετοχή των πατέρων του Ναού καθώς και κληρικών τις επαρχίας μας, καταλήγοντας σε μια μεγαλοπρεπή λιτανεία με την συμμετοχή της φιλαρμονικής ορχήστρας, αγήματος της νεοσύστατης σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών και πλήθος φιλέορτου λαού .
Την επομένη, ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της θείας λειτουργίας, με την συμμετοχή των πατέρων του ναού . Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία με την συμμετοχή των πολιτικών αρχόντων του τόπου με πρώτη την Εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου. Κατά την διακονία του λόγου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας και την σημασία του Ευαγγελισμού της στο διάβα των αιώνων.
Τέλος με την παρουσία όλων, κοσμήθηκε η παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους τις πόλεως με την συμμετοχή των σχολείων καθώς και των Κατηχητικών του Κέντρου Νεότητος της Μητροπόλεώς μας.

 

 

Κοινοποίηση:
Ακολουθήστε μας: