Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών αλλά και των αρχών του τόπου μας εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Α΄ Κυριακή των Νηστειών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.

Παιδιά κάθε ηλικίας, βαστώντας στα χέρια τους τις άγιες εικόνες, πήραν μέρος στη Λιτάνευση των εικόνων που έγινε στο τέλος της Θ. Λειτουργίας. Όλο το εκκλησίασμα, υψώνοντας εικόνες, έψαλε δυνατά το «Τις Θεός Μέγας ως ο Θεός ημών» και η χαρά για την νίκη της Ορθοδοξίας μας ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων.

Κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον π. Σοφιανό Μαυρίδη τον οποίο είχε χειροτονήσει Διάκονο την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου. «Αν στην πρώτη σου χειροτονία, πήρες αυτές τις δυο παρακαταθήκες, την αυτογνωσία και την ταπείνωση, σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα σου δώσει η Εκκλησία άλλες δύο παρακαταθήκες: τον Σταυρό του Χριστού και το Ευαγγέλιο Του Χριστού, δηλαδή τον λόγο του Κυρίου» είπε απευθυνόμενος  προς τον νέο Πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και τον προέτρεψε να ευθυγραμμίσει την ιερατική του ζωή και πορεία πάνω σ’ αυτές τις παρακαταθήκες. Τέλος, ευχήθηκε μέσα απ’ την καρδιά του η επόμενη χειροτονία να είναι Γρεβενιώτικη.

viber image1 viber image2 viber image3 viber image4 viber image5 viber image6 viber image7 viber image8 viber image9 viber image10 viber image11 viber image12 viber image13 viber image14

Κοινοποίηση:
Ακολουθήστε μας: