Την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019, εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου των οδηγών, ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χριστοφόρου Γρεβενών, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ιερείς της Μητροπόλεως.

Το πλήρως ανακαινισμένο Ιερό παρεκκλήσιο, αποτελεί πραγματικά ένα στολίδι των Γρεβενών και κοσμεί την Ανατολική είσοδο της πόλεως.

Μετά την Θεία Λειτουργία, τελέστηκε Αγιασμός για την ευλογία όλων των οχημάτων.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, κατά τη διάρκεια του οποίου τελέστηκε αρτοκλασία και λιτανεύθηκε η εικόνα του Αγίου Χριστοφόρου.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στους πιστούς, ευχαρίστησε όλους τους Γρεβενιώτες για την αγάπη τους στον Άγιο και την ποικιλότροπη στήριξή τους στο έργο της ανακαινίσεως του παρεκκλησίου του.

Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών, Ιερό Λείψανο του Αγίου Χριστοφόρου τέθηκε προς προσκύνηση από τους φιλέορτους πιστούς, οι οποίοι τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία λειτουργία κατέκλυσαν εσωτερικά και εξωτερικά το Ιερό παρεκκλήσιο δείχνοντας τον σεβασμό τους και τιμώντας τον Άγιο Χριστόφορο.

Κοινοποίηση:
Write a comment:

Your email address will not be published.

Ακολουθήστε μας: