Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Το απόγευμα της παραμονής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί ιερείς της Μητροπόλεως και μεγάλος αριθμός ευλαβών και φιλέορτων πιστών. Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζώγκας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, κήρυξε τον Θείο Λόγο στο εκκλησίασμα και ανέπτυξε το θέμα «Ο Ευαγγελισμός της καινής κτίσεως».  Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού κλήρος και λαός  λιτάνευσαν την Ιερή Εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στους δρόμους γύρω από τον Ναό.

Κατά την ημέρα της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαβίδ. Οι αρχές του τόπου, οι Σημαιοφόροι και παραστάτες των σχολείων των Γρεβενών και πλήθος πιστών συμμετείχαν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη Δοξολογία που ακολούθησε. Τον πανηγυρικό  λόγο της ημέρας εκφώνησε o εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών κ. Γεώργιος Φίλιος.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, όλοι μετέβησαν στο μνημείο του εθνο-ιερομάρτυρος Αιμιλιανού στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών όπου τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο, επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες υπέρ της πίστεως και της πατρίδος και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Ακολουθήστε μας: