Με μία πανέμορφη προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρια της Φλώρινας, έληξε και η φετινή κατηχητική χρονιά για τις Ενοριακές Συνάξεις Μελέτης Αγίας Γραφής της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών.

Με αρχηγό της εκδρομής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Δαβίδ, ξεκινήσαμε το Σάββατο το πρωί, εφτά λεωφορεία με 325 Γρεβενιώτες από την πόλη και τα χωριά των Γρεβενών όπου γίνονται Συνάξεις Μελέτης Αγίας Γραφής και επισκεφτήκαμε τις Ιερές Μονές Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης Αμυνταίου, Αγίου Αυγουστίνου Φλωρίνης και Αγίου Μάρκου Πρώτης, όπου απολαύσαμε τη μοναστική φιλοξενία και αγάπη από τις αδελφές που εγκαταβιούν σ’ αυτές.

Το μεσημέρι φιλοξενηθήκαμε στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Φλωρίνης στην Πρώτη, όπου και μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη: ήρθε να μας συναντήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος κατάγεται από τα Γρεβενά και γεμάτος χαρά μας καλωσόρισε στη Φλώρινα, μας απηύθυνε λόγια αγάπης και πνευματικής οικοδομής και έδωσε στον καθένα μας την ευχή του αλλά και ευλογίες της Μητροπόλεώς του.

Πριν αναχωρήσουμε από τον χώρο των κατασκηνώσεων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαβίδ, τέλεσε Αρτοκλασία με όλους τους ιερείς που συνόδευσαν την εκδρομή, για να ευχαριστήσουμε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό για την ευκαιρία των Ενοριακών Συνάξεων που μας χάρισε για μία ακόμη χρονιά. Έπειτα ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους μας το ενθύμιο των φετινών Συνάξεων.

Γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις, και χαρούμενοι που βρεθήκαμε με τόσους αδελφούς μας που μας ενώνει η αγάπη μας για τον Χριστό, επιστρέψαμε το βράδυ στα Γρεβενά ευχόμενοι καλό καλοκαίρι και περιμένοντας με λαχτάρα την νέα χρονιά.

Κοινοποίηση:
Write a comment:

Your email address will not be published.

Ακολουθήστε μας: