Αγαπητά μου παιδιά
Με την προσευχή, που πριν από λίγο κάναμε, ξεκίνησε και η φετινή σχολική χρονιά. Τα παιχνίδια και η ξεκούραση τώρα πλέον παραμερίζονται και η προσπάθεια και η δουλειά έχουν τον πρώτο λόγο. Ξεκούραστοι και ανανεωμένοι αρχίζουμε τον αγώνα της μάθησης και προσπάθειας. Μάθησης σχετικά με τις γνώσεις, προσπάθειας σε σχέση με το ήθος. Όλα τα παιδιά, από αυτά της πρώτης μέχρι και τα παιδιά της έκτης τάξεως, και φέτος προσπαθήσετε μέσα από την μάθηση, τις γνώσεις να γίνουμε καλύτεροι, σωστότεροι και κυρίως όπως μας θέλει ο Χριστός. Γι’ αυτό σ’ όλους, στους συμμαθητές σας, στους δασκάλους σας, στους γονείς σας, στους φίλους και γενικά σ’ όλους γνωρίστε, μάθετε και προσπαθήστε να ζείτε με τρεις λέξεις από τώρα και για πάντα παρακαλώ, ευχαριστώ, συγνώμη. Και οι τρεις λέξεις έχουν μέσα τους ήθος και Χριστό.
Δάσκαλοι και γονείς. Συνεργασθείτε και την φετινή χρονιά ώστε στην σύγχρονη πραγματικότητα, την γεμάτη αντιξοότητες, δυσκολίες και αντιπαλότητες, οικογένεια πρώτα και μετά το σχολείο, να αποτελέσουν αντίβαρα ποιοτικής εκπαιδεύσεως, συνολικής μορφώσεως, ενδυναμώσεως και αισιοδοξίας απέναντι στην πολύπλευρη κρίση που ταλανίζει τον λαό μας, όπως αναφέρεται και στο μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γονείς και δάσκαλοι, το έργο σας είναι εθνική επένδυση μεγίστης σημασίας, γι’ αυτό εύχομαι και προσεύχομαι για όλους σας και την φετινή χρονιά, δύναμη, φώτιση, κουράγιο και υπομονές, ώστε με την καθημερινή προσευχή και προσοχή να φθάσουμε και στο τέλος νικητές και όχι νικημένοι.
Καλή και ευλογημένη χρονιά

 

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ κ. ΔΑΒΙΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ

Σεπτέμβριος 2016

Αγαπητά μου παιδιά
Μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα, με προσευχή, για όλους. Μια σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, επιθυμίες, δυσκολίες, προκλήσεις αλλά και προσκλήσεις. Δεν θέλω να μείνω στις ενδιάμεσες πραγματικότητες, αλλά θέλω μόνο να σας ευχηθώ μέσα από την ψυχή μου, και στη νέα χρονιά μη σταματήσετε να βάζετε στόχους και όρια, μην αποκάμετε να κάνετε όνειρα για την πρόοδο και προκοπή σας. Κάντε τους στόχους και τα όνειρα σας αγώνα, δημιουργία. Στήστε όμορφο παρελθόν, για να έχετε δημιουργικό παρόν και να χαίρεστε καρποφόρο και παραγωγικό μέλλον. Ξεχωρίστε το ήθος από τις γνώσεις, και επενδύστε στο ήθος με γνώσεις, αλλά και αξιοποιείστε τις γνώσεις με την ανθρωπιά, το ήθος. Και τότε να είστε σίγουροι ότι έχετε βάλει στη ζωή σας, γερά και σταθερά θεμέλια για μια ζωή.
Για όλα αυτά όμως αξιοποιείστε και τις προσκλήσεις του ουρανού. Πατάμε στη γη, ατενίζοντας στον ουρανό. Μας προσκαλεί ο ουράνιος Πατέρας μας, ο Χριστός, για κάθε είδους βοήθεια, την οποία δίνει πλουσιοπάροχα και χωρίς ανταλλάγματα. Στα καλέσματά του μη γυρνάς την πλάτη, αλλά αφού προβληματισθείς και σκεφτείς δημιουργικά, αποφάσισε έξυπνα, σωστά. Και να ξέρεις ότι ο Χριστός είναι ο φίλος, ο αδελφός, ο πατέρας.
Αγαπητά μου παιδιά
Δεν έμεινα στις δυσκολίες, επιθυμίες, προκλήσεις για την φετινή χρονιά. Ξέρω πως και φέτος πάλι θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε για κάτι καλύτερο. Εύχομαι ολόψυχα σ’ όλους στους μαθητές, καθηγητές και γονείς, δύναμη κουράγιο και υπομονές, ώστε με την βοήθεια του Θεού και φέτος να τερματίσουμε νικητές του αθλήματος «της δια βίου μάθησης».

Καλή ευλογημένη και δημιουργική χρονιά
Γεμάτη χαρά και επιτυχία.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΑΒΙΔ

Κοινοποίηση:
Ακολουθήστε μας: