Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Αη Γιώργης ο Φουστανελάς” στην Αγιορειτική Εστία

Η Αγιορειτική Εστία καλωσορίζει την έκδοση του παιδικού βιβλίου του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών με τίτλο: «Ο Αη Γιώργης ο Φουστανελάς».

Με την εικονογραφημένη από τον εικαστικό Χρήστο Γουσίδη, ξεχωριστή αυτή έκδοση, η Ι. Μ. Γρεβενών συμμετέχει στον εορτασμό των 200 χρόνων από τη επανάσταση του 1821, παρουσιάζοντας σε μορφή εικονογραφημένου βιβλίου για παιδιά, το βίο και το μαρτύριο του νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, προστάτου της Προεδρικής Φρουράς, η πατρογονική εστία του οποίου ήταν το Τσούρχλι Γρεβενών.

Η Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών και στο πλαίσιο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Νεομάρτυρες. Πορεία προς την Ελευθερία», θα φιλοξενήσει την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021  στις 7 μμ στον κήπο της (Εγνατίας 109) τους συντελεστές της έκδοσης παρουσιάζοντας το βιβλίο στους θεσσαλονικείς. Για την έκδοση θα μιλήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Συμεών Πασχαλίδης, ο κάτοικος του χωριού του Αγίου, κ. Στέργιος Κωτίτσας και ο εικονογράφος του βιβλίου, εικαστικός κ. Χρήστος Γουσίδης.

 

Κοινοποίηση:
Ακολουθήστε μας: