Ἀπό  τήν  Ἱερά Μητρόπολη  ἀνακοινώνεται  ὅτι  ἀπό τήν 1 ἕως τήν 3 Ἰουλίου  2019  μετά  ἀπό  εὐλογία  τοῦ Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου  μας κ.κ. Δαβίδ  πραγματοποιήθηκε  στήν  πόλη  μας  ἡ  37η  Γενική  Συνέλευση  τοῦ  Πανέλληνιου  Συνδέσμου  Ἱεροδιδασκάλων.

          Τό  πρόγραμμά  τους  περιελάμβανε  τήν  Δευτέρα  1 Ἰουλίου  ἐπίσκεψη  στόν  Σεβασμιώτατο,  γιά  νά  ὑποβάλουν  τά σεβάσματά  τους  καί  νά  ἀνταλλάξουν  σκέψεις, τήν  Τρίτη  2 Ἰουλίου  Ἀρχιερατική  Θεία  Λειτουργία στόν  Μητροπολιτικό  Ἱερό  Ναό καί  κατόπιν  πραγματοποιήθηκε ἡ  προγραμματισμένη Γενική  Συνέλευση  τοῦ  Συνδέσμου,  κατά  τήν  ὁποία  ἐκδόθηκε  καί  σχετικό  ψήφισμα    τό  δέ  ὑπόλοιπο  διάστημα  ἔγιναν διάφορες  ἐξορμήσεις, ἐπισκέψεις  καί  ξεναγήσεις  στά  διάφορα  προσκυνήματα  καί  ἀξιοθέατα  τοῦ  τόπου  μας.

          Τό πρόγραμμα καί ὁ σκοπός τῆς ἐπισκέψεώς τους στόν τόπο μας στέφθηκε ἀπό πλήρη ἐπιτυχία καί ἐπέστρεψαν στίς ὑποχρεώσεις τους χαρούμενοι καί εὐχαριστημένοι φέρνοντας μαζί τους ἀγαθές ἀναμνήσεις. Ἐμεῖς τούς  εὐχαριστοῦμε  γιά  τήν  παρουσία  τους  στόν  τόπο  μας  καί  δηλώνουμε  ὅτι  τούς περιμένουμε καί στό  μέλλον.

Ἀπό  τήν  Ἱερά  Μητροπόλη

Ἀκολουθεῖ τό ψήφισμα τοῦ Πανελληνίου Συνδέσμου Ἱεροδιδασκάλων.

 

Ψήφισμα Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων» στην 37η Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά της Ένδοξης Μακεδονίας μας προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.
Ένας ολόκληρος χρόνος συμπληρώθηκε από την αποφράδα εκείνη ημέρα της υπογραφής της «Συνθήκης των Πρεσπών» και μετά την κατάθεση ψηφίσματος στην Κατερίνη πέρυσι, ερχόμεθα στα Γρεβενά να υψώσουμε για ακόμη μια φορά φωνή διαμαρτυρίας για την παραχώρηση του ονόματος, της ταυτότητας, της εθνότητας, της γλώσσας της Μιας Ελληνικής Μακεδονίας στη γείτονα χώρα. Όλοι μας όμως γνωρίζουμε και εμείς πρώτοι ότι τίποτα δεν χάνεται ούτε σβήνεται όσο το διατηρούμε στο μυαλό μας και στην καρδιά μας…
Καταθέτουμε την αγωνία μας και την στήριξή μας μα και συνάμα την προσευχή μας για τους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες που βιώνουν καθημερινά σωματική και ψυχολογική πίεση, απώλεια περιουσιακών στοιχείων καθώς και τον κίνδυνο εξαιτίας της εμφυλιακής σύγκρουσης που ζει η Αλβανία.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκ μέρους των ιθυνόντων για την λεγόμενη Συνταγματική αναθεώρηση των άρθρων 3 και 21.
Η εισαγωγή του όρου «ουδετεροθρησκεία» στο άρθρο 3 σκοπό έχει: 1ο Την αποκοπή της Μητέρας Εκκλησίας απ’ το Ελληνικό κράτος. Αυτό βάζει νάρκη στα θεμέλια της σχέσεως του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου αλλά και των άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών εντός Επικρατείας όπως η Ημιαυτόνομος Εκκλησία της Κρήτης με τραγικές συνέπειες για ολόκληρο τον Ελληνισμό.
2. Η κατάργηση του Ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών μεταβάλλοντάς το σε θρησκειολογικό, ξένο προς την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας.
3. Κατάργηση θρησκευτικών αργιών και ορθοδόξων συμβόλων.
Στο άρθρο 21 θέλοντας να εξαλείψουν την έννοια της οικογένειας της Ελληνικής Οικογένειας αντικαθιστούν την φράση «θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του Έθνους».
Αποτελεί ύψιστη υποκρισία ότι ενδιαφέρονται για την στήριξη της υπογεννητικότητας και του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος και αντί να ψηφίζουν γενναία μέτρα για την οικονομική ανακούφιση των οικογενειών και των παιδιών τους, προσπαθούν να διαλύσουν το πρώτο κύτταρο της κοινωνίας μας.
Εμείς οι 50 Παπαδάσκαλοι που σμίξαμε στην όμορφη πόλη των Γρεβενών θα υπενθυμίζουμε μαζί με τους αδελφούς που λόγοι υγείας και απόστασης τους εμπόδισαν να είναι κοντά μας – ότι ο Αγώνας και η Αντίσταση κόντρα στο ρεύμα θα γίνεται πάντα απ’ τους λίγους για να ακολουθήσουν οι πολλοί.
«Η μικρά ζύμη όλον το φύραμα ζυμοί».
Ήρθε η στιγμή να υψώσουμε φωνή και ανάστημα σε όλα αυτά που κάνουν μικρότερη την Πατρίδα μας και περιθωριοποιούν την Ορθόδοξη πίστη μας και την Εκκλησία του Χριστού μας.
Ο Πανάγαθος Τριαδικός Θεός να ευλογεί το λαό μας, να μας ενδυναμώνει στη δύσκολη καθημερινότητά μας και η Παναγία Μάνα μας, η Υπέρμαχος Στρατηγός, να φυλάει την Πατρίδα μας εκ παντοίων κινδύνων.

Γρεβενά 2 Ιουλίου 2019

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 
π. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ 

ΤΑ ΜΕΛΗ 
π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Αντιπρόεδρος 
π. ΘΩΜΑΣ ΓΑΚΗΣ Ταμίας 
π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΛΙΑΣ Γραμματέας 
π. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μέλος

Ακολουθήστε μας: