31
Ιανουάριος
17:00

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Την έλευση πιστού αντιγράφου της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας εκ της Ιερά Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους αναμένει η πόλη των Γρεβενών. Την Ιερά Εικόνα θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μ. Μονής, Γέρων Εφραίμ ο Βατοπαιδινός.

Η επίσημος υποδοχή θα λάβει χώρα την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 5.00 μ.μ. στον κόμβο έμπροσθεν Δημαρχείου των Γρεβενών και εν πομπή θα λιτανευτεί έως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, όπου θα ακολουθήσει Δοξολογία και Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δαβίδ.

Καλείται ο ευσεβής και θεοτοκόφιλος λαός του Θεού όπως μετέχει της υποδοχής της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας ως και των Ιερών Ακολουθιών και λάβει την ευχή και ευλογία της Μητέρας Παναγίας μας.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

 

 

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

5.00 μ.μ.

Πάνδημος υποδοχήτου πιστού αντιγράφου της σεβασμίας εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους στον κόμβο του Δημαρχείου της πόλης και ακολούθως λιτάνευση της ιεράς εικόνας με κατεύθυνση προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.

5.30 μ.μ.

Δοξολογία και εν συνεχεία πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαβίδ.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 (Αγίου Τρύφωνος)

Ώρα 7.30 – 10.30 π.μ.

Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία – Αγιασμός Πρωτομηνιάς, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου και Καθηγουμένου της Ι. Μ. Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

5.00 μ.μ.

Πανηγυρικός Εόρτιος Εσπερινός της Υπαπαντής του Κυρίου.

9.00 μ.μ. – 12.30 π.μ.

Ιερά Αγρυπνία της εορτής.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 (Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού)

7.30 – 10.30 π.μ.

Όρθρος της εορτής και εν συνεχεία πανηγυρική Θεία Λειτουργία

5.00 μ.μ.

Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση Παναγίας Παραμυθίας.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 (Αγ. Συμεών του Θεοδόχου)

Ώρα  7.30 – 9.30 π.μ.

Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

5.00 μ.μ.

Εσπερινός και εν συνεχεία οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
31 Ιανουαρίου 2023
Ώρα:
17:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Ανερχόμενες Εκδηλώσεις