Με ιδιαίτερη κατάνυξη και χαρά τελέστηκε σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ακριτικό χωριό της Καλλιθέας. Της Ι
εράς ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών, ο οποίος συλλειτούργησε με τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Μπιρμπίλη και τον π. Βασίλειο Γερομίχο.
Παρά τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα, πλήθος πιστών από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή προσήλθε με ευλάβεια για να τιμήσει τον πολιούχο Άγιο Νικόλαο και να ζητήσει την ουράνια χάρη και προστασία του.
Στον σύντομο αλλά μεστό λόγο του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «η χαρά και η ταπείνωση είναι χαρίσματα που καθρεφτίζονται στο πρόσωπο του Αγίου Νικολάου. Με ταπείνωση και αγάπη ήρθατε όλοι εδώ σήμερα, αψηφώντας τις δυσκολίες, για να εορτάσουμε μαζί τον Άγιο και να αναζητήσουμε την ουράνια βασιλεία του Θεού».
Η λειτουργική αυτή σύναξη αποτέλεσε πηγή πνευματικής ενίσχυσης και ελπίδας για τους κατοίκους του ακριτικού χωριού, υπογραμμίζοντας τη διαρκή μέριμνα της τοπικής Εκκλησίας για κάθε γωνιά της Μητροπόλεως.









