Τα Εννιάμερα της Παναγίας μας επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, για να εγκαινιάσει έναν ακόμα Ιερό Ναό. Έτσι  την Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Πιστικού Γρεβενών.

Ήδη από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, στον Πανηγυρικό Εσπερινό των Εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον Ιερό Ναό τα ιερά λείψανα Αγίων Μαρτύρων, τα οποία και εναπόθεσε σε ένα Άγιο Δισκάριο, πάνω στην Αγία Τράπεζα. Τα λείψανα αυτά κατά τα Εγκαίνια, ύστερα από τη λιτάνευσή τους γύρω από τον Ναό και την θριαμβευτική επανείσοδό τους σ’ αυτόν, τοποθετήθηκαν σε ειδική οπή της Αγίας Τραπέζης όπου και σφραγίστηκαν με κηρομαστίχη και αρώματα για να αποτελέσουν το θεμέλιο του εγκαινιασμένου Ιερού Ναού.

 Πολλοί ιερείς της Μητροπόλεως και μεγάλος αριθμός πιστών συμμετείχαν με όλο τους το είναι στα Εγκαίνια του Ιερού Ναού, καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εξηγούσε στους πιστούς κάθε στάδιο της Τελετής των Εγκαινίων, ώστε όλοι να κατανοούν τα τελούμενα.

5 7 8 93 95 992 994 998

7 5 14 3 2

Κοινοποίηση:
Ακολουθήστε μας: