ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων “περί περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, κατά το διάστημα 7-11-2020 έως και 30-11-2020”, σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου ισχύουν τα εξής:

  1. Τα Γραφεία της Ι.Μ.Γρεβενών θα λειτουργούν καθημερινά για την εξυπηρέτηση του κοινού, 11-12 το πρωί.
  2. Στους ενοριακούς ναούς της πόλεως Γρεβενών (Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας και Αγίου Γεωργίου Βαροσίου) αλλά και των χωριών, θα τελείται η Θεία Λειτουργία “κεκλεισμένων των θυρών”με έως 4 (τέσσερα) άτομα παρόντα. Oι θείες λειτουργίες των εορτών και των Κυριακών θα μεταδίδονται διαδικτυακά από το κανάλι youtube της Ι.Μ. Γρεβενών. H Θεία Λειτουργία κάθε Κυριακή από τον Ι.Μ. Ναό Ευαγγελίστριας Γρεβενών, θα συνεχίσει να μεταδίδεται ραδιοφωνικά από τον Star-fm 933 (όπως συμβαίνει ανελλιπώς τα τελευταία 3 χρόνια) από τους 93,3 μεγακύκλους.
  3. Οι ιεροί ναοί – παρεκκλήσια της πόλεως Γρεβενών (Αγ. Αχίλλιος, Αγ. Παρασκευή και Αγ. Χριστοφόρος) δεν θα λειτουργήσουν στο χρονικό διάστημα από 7 έως 30 Νοεμβρίου 2020.
  4. Οι κηδείες θα τελούνται με έως 9 (εννιά) άτομα παρόντα και τα μνημόσυνα μόνο στον τάφο του κεκοιμημένου, πάλι με έως 9 (εννιά) άτομα παρόντα, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.
  5. Αναστέλλεται η λειτουργία των εσπερινών κηρυγμάτων, των κατηχητικών σχολείων καί όλων των δραστηριοτήτων του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως.
  6. Συνεχίζεται η λειτουργία του Συσσιτίου απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών.
  7. Αυτονόητη είναι η τοποθέτηση αντισηπτικών – απολυμαντικών στις εισόδους των Ιερών Ναών για την απαραίτητη απολύμανση των χεριών για όσους μπαίνουν στους Ιερούς Ναούς. Επίσης τηρείται σχολαστικά ο φυσικός εξαερισμός των ναών και η σχετική πλήρης απολύμανση-καθαριότητά τους με αντισηπτικό διάλυμα, ιδιαίτερα των σημείων και επιφανειών των Ιερών Ναών όπου παρατηρείται συχνή πρόσβαση των πιστών.
  8. Τόσο στα γραφεία όσο και στους Ιερούς Ναούς, όλοι με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα υποχρεούνται να χρησιμοποιούν μάσκα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ακολουθήστε μας: