Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας είναι για την Εκκλησία μας και εορτή της μητέρας. Μάλιστα την Κυριακή μετά την Υπαπαντή τιμάται από την Εκκλησία της Ελλάδος η μνήμη των αγίων μητέρων των Τριών Ιεραρχών, Εμμελείας, Νόνας και Ανθούσης.

Στα πλαίσια λοιπόν της ορθοδόξου εορτής της μητέρας, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Γρεβενών, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τρείς μητέρες: μία υπερήλικα, μία που μόλις απέκτησε το πρώτο της παιδί και μία μητέρα που φέτος έγινε πολύτεκνη.

Το απόγευμα της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση – αφιέρωμα στη μάνα. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η παιδαγωγός Χάρις Δημητρακούδη η οποία με τον γεμάτο ζωντάνια λόγο της ανέπτυξε το θέμα: “Ζωγραφίζω τη μάνα¨και συνεπήρε το ακροατήριο.

Στην συνέχεια η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση της νέας Μαέστρου της Δέσποινας Κλεισιάρη, ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια για τη μάνα, κάνοντας το κοινό να συγκινηθεί.

Την εκδήλωση έκλεισε με τον πατρικό του λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαβίδ.

 

 

 

Κοινοποίηση:
Ακολουθήστε μας: