Τα ονομαστήριά του εόρτασε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, εορτή του Οσίου Πατρός ημών Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος ιερούργησε στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών.

Τον Σεβασμιώτατο τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων, ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Πατσάνης, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αρχιμανδρίτης Στέφανος, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Ζάβορδας Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, ιερείς και ιερομόναχοι της Μητροπόλεως Γρεβενών και  άλλων Μητροπόλεων καθώς και οι αρχές της πόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ  Ζώγκας.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαβίδ, χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Πολλοί ήταν οι πιστοί που παρευρέθησαν στις εόρτιες ακολουθίες και ευχήθηκαν τα Χρόνια Πολλά στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, καθώς λόγῳ των ισχυόντων  μέτρων υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος δεν δέχθηκε ευχετήριες επισκέψεις στο Επισκοπείο.

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Ακολουθήστε μας: