Η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, τίμησε την μνήμη του Εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη, ο οποίος την 1η  Οκτωβρίου 1911, 110 χρόνια πριν , θυσίασε τη ζωή του υπέρ της πίστεως του Χριστού και της Μακεδονίας μας.

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Εθνοϊερομάρτυρα στον τόπο του μαρτυρίου του, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, έψαλλε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αιωνίου μνήμης του Εθοϊερομάρτυρα Αιμιλιανού στο κενοτάφιο που υπάρχει στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου. Το παρών έδωσαν οι αρχές της πόλης των Γρεβενών, κληρικοί της Μητροπόλεως και φιλέορτοι πιστοί.

Την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και με τη συμμετοχή των αρχών της πόλεως και πολλών κληρικών και πιστών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αιωνίου μνήμης του Εθοϊερομάρτυρα Αιμιλιανού, του διακόνου αυτού Δημητρίου και Αθανασίου του αγωγιάτη.

Στη συνέχεια, όλοι κατευθύνθηκαν στον ανδριάντα του Εθνοϊερομάρτυρος Αιμιλιανού στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου, όπου έψαλλαν τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνου.

Ακολουθήστε μας: