Με κατάνυξη γιορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της του Χριστού Γεννήσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.
Το απόγευμα του Σαββάτου 24.12.2022 τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, με την συμμετοχή πολλών ιερέων της Μητροπόλεως μας. Aνήμερα της εορτής στις δύο Θείες λειτουργίες, οι πιστοί γέμισαν τον ναό, γιορτάζοντας την Γέννηση του Σωτήρος Χριστού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, τόνισε στην εόρτιο Ποιμαντορική του Εγκύκλιο:
“Επιθυμώ να σας καταστήσω κοινωνούς και αποδέκτες των σκέψεών μου επί του θέματος της Ειρήνης και με απόλυτη ειλικρίνεια να διακηρύξω στο αγαπημένο μας ποίμνιο της Μητροπόλεως, αλλά και στους απόδημους συμπατριώτες μας, αυτό που αποτελεί βαθύτατη πεποίθησή μου: ότι, δηλαδή, η Ειρήνη θα έρθει στον ταραγμένο κόσμο μόνον όταν ο κόσμος αυτός ανοίξει την καρδιά του και δεχθεί με ενθουσιασμό και εμπιστοσύνη το Θείο Βρέφος, που ο ερχομός Του στον κόσμο συνδέθηκε με αυτήν ακριβώς τη διακήρυξη: “επί γης Ειρήνη”.”

Την ίδια ημέρα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Ίδρυμα Υπερηλίκων “Άγιος Αχίλλιος” της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών για να ευχηθεί στις γερόντισσες και τους γέροντες και να συνεορτάσει μαζί τους.

 

 

 

Ακολουθήστε μας: