Με λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Τσουρχλίου καταγομένου και εν Ιωαννίνοις μαρτυρήσαντος, στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρος στη γενέτειρά του, στο χωριό Άγιος Γεώργιος Γρεβενών (πρώην Τσούρχλι).

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, τελέστηκε  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ και συμμετείχαν πολλοί κληρικοί, ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος πιστών που ήρθαν για να τιμήσουν τον Νεομάρτυρα, να προσκυνήσουν τα Άγια λείψανά του και να πάρουν την ευλογία του. Κληρικοί και λαϊκοί λιτάνευσαν την εικόνα του Αγίου στους δρόμους του χωριού και η λιτανευτική πομπή στάθηκε και τέλεσε δέηση μπροστά από το οικόπεδο όπου βρισκόταν το σπίτι που γεννήθηκε ο Άγιος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Μιχάλης Καραγιάννης», πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνο Μύρου, με θέμα: “Το προνόμιο να έχουμε Αγίους”.

Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρος, κατά την ημέρα της εορτής, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου.

.

 

Ακολουθήστε μας: