Με καλεσμένο τον Δρ. Νομικής π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος έκλεισε η φετινή χρονιά της 6ης Σχολής Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών. Το θέμα που διαπραγματεύτηκε ήταν: «Επιστροφή… στην ζωή». Επειδή όλη η χρονιά ήταν αφιερωμένη σε όσα βιώσαμε κατά την δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού, ο π. Ιωαννίκιος με το θέμα του θέλησε να παρουσιάσει το ζήτημα αν τελικά, με το τέλος της πανδημίας, επιστρέψαμε στην ίδια ζωή ή πλέον βιώνουμε με διαφορετικό τρόπο τις σχέσεις μας και την καθημερινότητά μας.

«Κατά την πανδημία, τόνισε ο ομιλητής, πολλές από τις αξίες μας αμφισβητήθηκαν και ταρακουνήθηκαν τα θεμέλιά τους, όπως η οικογένεια, οι διαπροσωπικές σχέσεις όλων των επιπέδων κ.α. Η Εκκλησία είχε και έχει απαντήσεις στα προβλήματα που προέκυψαν κατά την περίοδο εκείνη.  Εν τέλει η πανδημία τις μας έδειξε; Πιστεύουμε ή απλώς θρησκεύουμε; Πλησιάζουμε προς τον Χριστό ή απλώς τον ακολουθούμε τυπικά; Για να κατορθώσουμε την σχέση με τον Θεό, για να κατακτήσουμε την Θεογνωσία και άρα και την αυτογνωσία χρειάζεται να κάνουμε το βήμα προς Αυτόν, όχι μόνο για εμάς τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά μας από την μικρή ηλικία τους. Μετά από την οδυνηρή εμπειρία της πανδημίας έγινε κατανοητό πως ο κόσμος διψά για Ελπίδα. Μία Ελπίδα που προσφέρεται από την Εκκλησία με όποιο τρόπο μπορεί. Η Εκκλησία δείχνει τον δρόμο. Από εμάς εξαρτάται αν θέλουμε να την ακολουθήσουμε».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών, κλείνοντας όλην την χρονιά, επεσήμανε με την σειρά του πως τελικά το μήνυμα από την ομιλία ήταν: «Επιστροφή… στην Ζωή», δηλαδή στον Χριστό. Επιπλέον, τόνισε την σημαντικότητα των συναντήσεων της Σχολής και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

 

 

Ακολουθήστε μας: