Συγκίνηση, δέος, μεγαλοσύνη, ομορφιά, δημιουργία, τιμή, δοξολογία. Όλες αυτές οι έννοιες πλημμύρισαν την καρδιά των παιδιών της Παιδικής Χορωδίας της Ι.Μ. Γρεβενών και όσων τα συνόδευσαν, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας κ. Δαβίδ, στη μεγαλειώδη συναυλία που ετοίμασε η Εκκλησία της Ελλάδος για τον εορτασμό των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, με τον επιβλητικό τίτλο: «για την πίστη και την λευτεριά», που πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021, την οποία θα προβάλλει η ΕΡΤ εν ευθέτω και καταλλήλω χρόνω.

900 και πλέον παιδιά από όλη την Ελλάδα, ως μία χορωδία, ως μία φωνή, μαζί με τα πρωτοεμφανιζόμενα μουσικά σύνολα της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέσα από τις μελωδίες και τους στίχους ύμνων, δημοτικών, λαϊκών, έντεχνων και σύγχρονων τραγουδιών σε συνδυασμό με κείμενα δραματοποιημένα απέδωσαν ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, για το δικό μας δικαίωμα να χαιρόμαστε την ελευθερία, την πίστη, την δημοκρατία.

Οι Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Μπάσης, ο γρεβενιώτης Πασχάλης Αρβανιτίδης και άλλοι γνωστοί τραγουδιστές έδωσαν από το περίσσευμα της καρδιάς τους μία ερμηνεία μοναδική που σε συνδυασμό με το όλο σχήμα και τον τόπο δημιούργησαν μία ανεπανάληπτη εκστατική κατάσταση, η οποία κανείς δεν ήθελε να λάβει τέλος.

 Τα κέρδη πολλαπλά για τα παιδιά μας. Αντιλήφθηκαν την δύναμη της μουσικής, συνέπραξαν με άλλους αντίστοιχους χορωδούς σε ένα μοναδικό μεγέθους εγχείρημα, έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους προς αυτό, συνοδοιπόρησαν με την χορωδία της Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας, βίωσαν το κλίμα της Επανάστασης μέσα από τις μελωδίες αλλά και από την επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη, απέδωσαν φόρο τιμής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, επισκέφτηκαν τον χώρο της Προεδρικής Φρουράς, ενώ ως επίλογο πνευματοφόρο επισκέφτηκαν την Ι.Μ. Προφήτου Ηλιού Ερυθρών, κοντά στην Θήβα. Κυρίως, όμως, γεύτηκαν Φως, Ελπίδα, Όραμα. Κατά την επιστροφή κοινή πεποίθηση όλων ήταν πως βαθιά στην καρδιά μας χαράχτηκε ένα όμορφο παρελθόν, πολύτιμος αρωγός για την βίωση της δύστροπης καθημερινότητάς μας αλλά και του αβέβαιου μέλλοντος, αλλά και η υπόσχεση πως έπεται συνέχεια.

Εκ του Κέντρου Νεότητας

Κοινοποίηση:
Ακολουθήστε μας: