«Σπάζοντας τα ταμπού» ήταν το θέμα που επέλεξε ο εκλεκτός καλεσμένος της Ι.Μ. Γρεβενών π. Γεώργιος Χριστοδούλου για να κλείσει η φετινή, 7η κατά σειρά, Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Γρεβενών, την περασμένη Τετάρτη 22 Μαΐου 2024. Με πολλές γνώσεις, λόγω του εύρους των σπουδών του, αλλά κυρίως λόγω της εξαιρετικής δουλειάς του στην ενορία της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού Αθήνας, ο π. Γεώργιος, συγγραφέας πολλών κυρίως παιδικών βιβλίων, γεμάτος εμπειρία, τόνισε από την αρχή την μεγάλη αλλαγή που διέπει την σύγχρονη εποχή ως προς τα παιδιά μας, ακόμη κι αυτά τα παιδαγωγούμε σωστά. Εκείνο που χρειάζεται είναι να μιλήσουμε στα παιδιά μας με απλότητα, ανοιχτότητα, συγχωρητικότητα και κυρίως με ελπίδα, ήδη από την μικρή ηλικία, λόγω της εκρηκτικότητας της εφηβείας. Σήμερα, κυριαρχεί η συναισθηματική ανωριμότητα με σύντομη ημερομηνία λήξεως. Το διαδίκτυο «βοηθάει» στην δημιουργία εικονικών σχέσεων που κατεξοχήν οδηγούν το λιγότερο στην απογοήτευση, ενώ η ένοχη σιωπή κυριαρχεί, επεσήμανε ο καλεσμένος, ο οποίος μίλησε ακόμη για την κρίση ταυτότητας, την δυσφορία του φύλου, την αυτοϊκανοποίηση, τις προγαμιαίες σχέσεις, την απελπισία. Εκείνο που χρειάζεται, φτάνοντας στο τέλος ο ομιλητής είναι ένας γλυκός και παρήγορος λόγος που θα φιλοτιμήσει κι εμάς και τους ανθρώπους μας στον καθημερινό αγώνα προς τον Θεό.

Ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, κλείνοντας την φετινή χρονιά, εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια στα παιδιά μας, με διάκριση, κάτι που εξαρτάται σίγουρα από την ηλικία του παιδιού, κρατώντας γλυκειά απόσταση.

Εν τω μεταξύ, την επομένη, η Σύναξη Νέων είχε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί πνευματικά τον π. Γεώργιο στην βραδινή της συνάντηση, σε μία συναρπαστική συζήτηση.

 

 

 

Κοινοποίηση:
Ακολουθήστε μας: