Το πρώτο Μουσείο Φυλακών στην Ελλάδα και ίσως και παγκοσμίως, που αφορά εκθέματα, τίτλους και διακρίσεις προς έναν άνθρωπο που αφιέρωσε την ζωή του για τους φυλακισμένους εγκαινιάστηκε στην Αδελφότητα της Οσίας Ξένης στην Θεσσαλονίκη. Εκεί, άλλωστε, είναι και η έδρα της δράσης«Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων» με προστάτη τον άγιο Ληστή του Γολγοθά.

Και των δύο εμπνευστής, ιδρυτής και πνευματικώς Προϊστάμενος είναι ο εκ Γρεβενών π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος. Με πάνω από 16.500 αποφυλακίσεις και έχοντας δαπανήσει πάνω από 5.οοο.οοο €, τα περισσότερα από  δωρεές απλών ανθρώπων, ο π. Γερβάσιος και οι συνεργάτες του συγκέντρωσαν τις μνήμες, τα αφιερώματα, τις τιμές, τα δώρα και ό,τι άλλο προδίδει την ανταπόδοση του κόσμου, των αρχών, μα κυρίως των φυλακισμένων προς την διακονία αγάπης που διανύει το 41ο έτος.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν συνεργάτες του εν γένει έργου, μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ για την ηθική και πνευματική του στήριξη και προσφορά, καθώς και ο ιερέας της Ι. Μητροπόλεως  Γρεβενών π. Χρήστος Κούρτης που διατελεί αρχηγός της Κατασκηνώσεως «ΘΑΒΩΡ» της Αδελφότητας της Οσίας Ξένης , τα τελευταία 10 έτη.

Ακολουθήστε μας: